insucare powered

Meer medezeggenschap over pensioen bij kleine bedrijven

Meer medezeggenschap over pensioen bij kleine bedrijven Personeelsverenigingen en personeelsvertegenwoordigingen krijgen een sterkere rol bij pensioenregelingen. Deze rol wordt versterkt met informatie- en agendarecht. Het kabinet heeft zich voorgenomen hier in 2018 een wetsvoorstel over in te dienen. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Betrek de ondernemingsraad vroegtijdig bij verlenging van de pensioenregeling

De pensioenregeling is een belangrijk onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Toch krijgt de regeling vaak (te) weinig aandacht en waardering. Dat is jammer. Natuurlijk is het niet eenvoudig voor personeelsvertegenwoordiging (PvT) of OR de medewerkers op dit terrein goed te vertegenwoordigen. Het is lastige materie, de werkgever is vaak meer thuis in de pensioenregeling en de medewerkers hebben vaak weinig kennis van de pensioenregeling.

Als de lopende pensioenregeling moet worden verlengd, dan kan die natuurlijk altijd op onderdelen worden aangepast. Let wel, die hoeven zeker niet altijd negatief voor de medewerkers uit te pakken. Wel is het voor de werkgever van belang om de PvT of OR in een vroeg stadium te betrekken en hen te informeren over de effecten van deze aanpassingen voor medewerkers.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Meer artikelen...

  • 1
  • 2
Snel weten of u uw pensioenregeling moet verlengen?
Snel weten of u uw pensioenregeling moet verlengen? Vul dan onderstaande vragen in!

Indien gewenst kunt u hier relevante documenten uploaden

Selecteer de bestanden op uw computer terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Contactgegevens

Insucare
Gebouw Vierlander
Fellenoord 21
5612 AA Eindhoven

Correspondentieadres:
Postbus 873
5600 AW Eindhoven

www.insucare.nl