insucare powered

De pensioenregeling is een belangrijk onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Toch krijgt de regeling vaak (te) weinig aandacht en waardering. Dat is jammer. Natuurlijk is het niet eenvoudig voor personeelsvertegenwoordiging (PvT) of OR de medewerkers op dit terrein goed te vertegenwoordigen. Het is lastige materie, de werkgever is vaak meer thuis in de pensioenregeling en de medewerkers hebben vaak weinig kennis van de pensioenregeling.

Als de lopende pensioenregeling moet worden verlengd, dan kan die natuurlijk altijd op onderdelen worden aangepast. Let wel, die hoeven zeker niet altijd negatief voor de medewerkers uit te pakken. Wel is het voor de werkgever van belang om de PvT of OR in een vroeg stadium te betrekken en hen te informeren over de effecten van deze aanpassingen voor medewerkers.

Immers, het is van belang te realiseren dat de PVT/ OR instemmingsrecht heeft bij alle besluiten die het pensioen als arbeidsvoorwaarde raken. Dus niet alleen bij het vaststellen of het intrekken van de pensioenregeling maar bijvoorbeeld ook bij het aanpassen van de pensioenrichtleeftijd of de overgang naar een andere pensioenuitvoerder.

In schema ziet het instemmingsrecht van de OR bij de arbeidsvoorwaarde pensioen als volgt uit:

schema instemmingsrecht

Meer lezen over de rechten en plichten van de Ondernemingsraad bij PensioenMeer lezen over de rechten en plichten van de Ondernemingsraad bij Pensioen

Afdrukken E-mailadres

Snel weten of u uw pensioenregeling moet verlengen?
Snel weten of u uw pensioenregeling moet verlengen? Vul dan onderstaande vragen in!

Indien gewenst kunt u hier relevante documenten uploaden

Selecteer de bestanden op uw computer terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Contactgegevens

Insucare
Gebouw Vierlander
Fellenoord 21
5612 AA Eindhoven

Correspondentieadres:
Postbus 873
5600 AW Eindhoven

www.insucare.nl