insucare powered

Workshops in het kader van pensioenverlenging

Er komt veel kijken bij pensioenverlenging en aanpassing van het pensioen. Om u te helpen bepaalde, moeilijke keuzes te maken, hebben we een aantal workshops ontwikkeld.

Overgang van Uitkeringsovereenkomst naar Premieovereenkomst

Het huidige contract met een verzekeraar loopt af en verlenging leidt tot een forse premieverhoging. De verhoging wordt veroorzaakt door externe factoren als de gestegen levensverwachting en de lage marktrente. De nieuwe premie past niet meer in het pensioenbudget. Overgang naar een premieovereenkomst is dan een voor de hand liggende stap. Pensioenopbouw met een vaste premie in beleggingspotjes, waarbij werknemers individuele keuzemogelijkheden hebben. De workshop geeft antwoord op zowel uw vragen als die van de werknemers. Geen algemeen verhaal, maar toegespitst op de praktijk.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op

Rechten en plichten van de ondernemingsraad

Welke rechten en plichten heeft de ondernemingsraad (OR) als het gaat om verlenging en/of wijziging van de pensioenregeling? De Wet op de ondernemingsraden is recent aangepast. In deze workshop gaan we in de gevolgen van deze aanpassing.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op

Vergelijken uitvoerders van pensioenregeling

Kunt u de pensioenregeling het beste onderbrengen bij een verzekeraar, een premiepensioeninstelling (PPI) of een algemeen pensioenfonds (APF)? Wat zijn de voor- en nadelen als u kiest voor een bepaalde uitvoerder? En wat zijn de grootste verschillen? Deze vragen en antwoorden bespreken we uitgebreid in de workshop, zodat u een betere keuze kunt maken.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op

Vergelijken van Life Cycles

Kiest u voor een Premieovereenkomst of Beschikbare Premieregeling? Dan wordt ruim 80% van de pensioenpremie van uw werknemers gebruikt om te beleggen voor de opbouw van pensioen. De workshop geeft inzicht in de onderliggende beleggingen en de Life Cycles. En welke gevolgen de achterliggende door de uitvoerder gemaakte beleggingskeuzes hebben op het pensioenkapitaal van uw werknemers.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op

Afdrukken E-mailadres

Snel weten of u uw pensioenregeling moet verlengen?
Snel weten of u uw pensioenregeling moet verlengen? Vul dan onderstaande vragen in!

Indien gewenst kunt u hier relevante documenten uploaden

Selecteer de bestanden op uw computer terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Contactgegevens

Insucare
Gebouw Vierlander
Fellenoord 21
5612 AA Eindhoven

Correspondentieadres:
Postbus 873
5600 AW Eindhoven

www.insucare.nl